Το Moscato d’Asti προέρχεται από το Moscato bianco, ένα αμπέλι με έντονο αρωματικό και ζαχαρούχο συστατικό που είναι ευρέως διαδεδομένο στο λεκάνη της Μεσογείου από την εποχή των Ελλήνων. και της λατινικής κυριαρχίας. Συνεπώς, η εκχύλισή του Αυτό αποδεικνύεται από τις πολύ παλιές ρίζες. ετυμολογία του Moscato d’Ast, από το ελληνικό moskhos (βρύα).
Το κρασί συνέβαλε στην εξάπλωση μιας οινολογικής παράδοσης – αυτή του Πιεμόντε – που βασίζεται έντονα στην παραγωγή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Εκχυλίσματα με αξέχαστο άρωμα. Το γευστική εμπειρία ξεκαθαρίστηκε στο δέκατο έκτο αιώνα από τον προσωπικό κοσμηματοπώλη του Carlo Emanuele I, Giovan Battista Croce, ο οποίος ήταν ο πρώτος που
κωδικοποίησε τους κανόνες οινοποίησης του Moscato d’Asti. Αν η αναγνώριση του DOC πραγματοποιήθηκε το 1967, εκείνη του DOCG χρονολογείται από το 1993.